Hoge druk reinigen
Een van de manieren is het onder hoge druk (0-250 bar) reinigen van de gevel met water, hiernaast kan er eventueel ook worden gekozen voor een stoomcleaner, dit gebeurt doormiddel van hoge temperaturen. Hierdoor worden cement, planten en eventuele algen verwijdert zodat de muur schoon is om opnieuw gevoegd te kunnen worden. Wij beschikken zelf over het materieel om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Stralen
Wanneer het gaat om de gevel in nieuwbouw of betere staat te herstellen, dan kunt u het beste kiezen voor zandstralen. Door uw gevel te stralen kunnen zwarte aanslag, graffiti, groenresten zoals alg of andere aanslag die niet op de steen thuis hoort worden verwijdert. Wanneer de gevel van uw pand gezandstraald is dan zal het zijn oorspronkelijk steenkleur terug krijgen. Bij zandstralen wordt de toplaag van de steen opgepoetst doormiddel van water en zand onder een bepaalde druk, die varieert tussen de 1 en 6 bar. Uw kozijnen en glaswerk wordt afgeplakt met straal folie om schade te voorkomen. Bij deze manier van reinigen kan een zwaar vervuilde muur er weer als nieuw uit zien.

Chemisch reinigen
Het reinigen van een gevel met behulp van chemicaliën is bij ons geen optie, dit is een achterhaalde methode welke zeer belastend is voor het milieu.