Onze Vakkundige Werkwijze

Ons bedrijf verricht verschillende werkzaamheden om gevels te renoveren en restaureren. Hieronder vindt u enkele stappen welke wij verrichten. Naast het renoveren van de gevels, kunt u natuurlijk ook kiezen om deze alleen te reinigen, voegen of impregneren. De keuze hierin is geheel aan u.

Werkwijze Voegbedrijf Iwan Boon

Steiger Opbouw

01.

Om tijdens de werkzaamheden overal goed bij te kunnen komen, is het noodzakelijk om de gevel in de steigers te zetten. Om zowel de veiligheid te waarborgen voor de omgeving als voor ons zelf, staat het gebruik van goed steiger materieel en de juiste bouwtechnieken bij ons voorop. hiernaast is het belangrijk dat het steiger materieel spoedig kan worden ingezet, om deze redenen hebben wij deze in eigen beheer. Voor een impressie kunt u hiernaast kijken onder Steigerbouw.

Voegen Verwijderen

02.

Het verwijderen van de bestaande voegen gebeurt middels een pneumatische hakhamer. Deze hakhamer wordt aangesloten op een compressor, welke de hamer onder hoge lucht druk laat werken. Wanneer de hamer door het bestaande voegwerk wordt geleid dan zal dit breken en uit de voegen vallen.

Gevel Reiniging

03.

Na het opbouwen van de steigers en het verwijderen van de voegen kan de gevel worden gereinigd. Dit kan door ons op twee methodes worden uitgevoerd.

Methode 1 (Hogedruk reiniging \ Stoomcleanen)
Het reinigen van de gevel met water onder hoge druk (0-250 bar), hiernaast kan er eventueel ook worden gekozen voor een stoomcleaner. Hierdoor worden cement, planten en eventuele algen verwijdert zodat de muur schoon is om opnieuw gevoegd te kunnen worden.

Methode 2 (Zand stralen)
Wanneer het gaat om de gevel in nieuwbouw of betere staat te herstellen, dan kunt u het beste kiezen voor zandstralen. Door uw gevel te stralen kunnen zwarte aanslag, graffiti, groenresten zoals alg of andere aanslag worden verwijdert. Bij zandstralen wordt de toplaag van de steen opgepoetst doormiddel van water en zand onder druk. Met deze manier van reinigen kan een zwaar vervuilde muur er weer als nieuw uit zien. 

Voegbedrijf Iwan Boon

Reparatie Metselwerk

04.

Eventuele scheuren in gevels kunnen door ons blijvend worden gerepareerd, de gevel zal hierdoor zijn oospronkelijk sterkte weer terug krijgen. Na het voegen zijn de scheuren niet meer te herkenen. onder het onderwerp reparatie metselwerk vind u enkele fotos, dit geeft u een goede indruk over de mogelijkheden.

Let erop dat scheuren welke het gevolg zijn van verzakking, later mogelijk opnieuw kunnen terug keren wanneer de oorzaak van de verzakking niet verholpen wordt.

Voegen

05.

Nadat de gevel is gereinigd en gerepareerd kan er worden begonnen aan het voegen van uw pand. Het voegen van de gevel is het mooiste gedeelte van de renovatie. Tijdens het voegen ziet u het pand zichtbaar mooier worden tot het uiteindelijk zijn oorspronkelijke schoonheid weer terug krijgt. Omdat er verschillende methodes en kleuren van voegen zijn begrijpen wij dat u hieraan kunt twijfelen. Om alle twijfel weg te nemen maken wij op aanvraag een proefstuk in de gevel. Dit maakt het maken van de juiste keuze gemakkelijker, en u kunt zich bovendien een voorstelling maken van het resultaat. Onder het onderwerp voegen vind u enkele voeg methodes, en een foto van een proefstuk welke door ons bij een klant is gezet.

Impregneren

06.

Na een periode van drogen kan de muur worden geimpregneerd met een speciale vloeistof, welke een laag aanbrengt die niet zichtbaar is. Door de gevel te impregneren kan een aantal problemen worden voorkomen.

Een aantal bekende problemen zijn:

  • Schimmeloverlast in uw pand welke wordt veroorzaakt door het doorslaan van vocht op de binnenzijde van de gevel.
  • Witte vlekken door zoutuitslag.
  • Vorstschade, door de poreusheid kan de gevel meer water opnemen. Doordat bevroren water 10% uitzet, bestaat de mogelijkheid dat er barsten ontstaan in de stenen.
  • Verminderde isolatiewaarde van de gevel.
  • Algen- en mosvorming.

Het resultaat van impregneren is een mooie strakke gevel zonder vervelende vlekken, hierdoor waarborgt u uw investering in uw gevel en kunt u er nog jaren plezier van hebben.